OVER MOTZO

Hi! Mijn naam is Robin en ik illustreer onder de naam Motzo als freelance designer. Zoals je wel kunt raden, heb ik iets met tekenen en wielrennen. Vroeger kon uren lang tekenen en werd ik gegrepen door de koers toen de Tour de France in 1996, door mijn geboortestad trok. Sinds 2016 onderzoek ik de samenhang tussen illustraties & de koers. 

Sindsdien heb ik o.a. mogen werken: Çois Cycling, Canyon, Grinta!, LSRF.CC, Futurumshop, De Muur, Il Magistrale en meer.

Een nieuwe naam, met dezelfde uitstraling. Motzo. Sinds 2016 bekend onder de naam Studio Grinta maar een nieuw jaar (2024) brengt niet alleen een wisseling in jaartal, maar ook in een nieuwe naam. Maar wél met dezelfde ontwerper. 

Mijn eerste herinnering aan de koers (1996) heb ik te danken aan een grand depart in mijn eigen geboortestad. Daar mocht ik achter de schermen meekijken als kind (8) in het wielercircus. Hier zag ik renners als Ullrich, Zabel, Virenque en natuurlijk Miguel Indurain. Het jaar waar hij het record van meeste zeges in de Tour kon bereiken, maar het betekende vooral de val van de dynastie van The Big Mig. 

Vanaf dat moment greep de koers mij bij de strot en werd ik meegenomen in een nieuwe wereld. De wereld van soigneren, op het elastiek zitten en geparkeerd staan.

Motzo is het ontwerpbureau van Robin Bierens uit Vlijmen (NL). De naam komt voort uit het Italiaans: Mozzo. Wat betekend naaf, fonetisch uitgesproken als /motz-zo/. Al vanaf kleins af aan had ik een potlood in mijn hand. Tekenen gaf mij rust en zorgde er voor dat ik even nergens aan dacht. In de jaren 90 hadden mijn ouders een televisie die het beeld op pauze kon zetten, tot frustratie van mijn tweelingzus. Zij heeft uren naar stilstaand beeld gekeken, alleen maar omdat ik het beeld na wilde tekenen aan tafel.

motzo-footer

Clients

Çois Cycling
Canyon
FuturumShop
Grinta!
Il Magistrale
LSRF.CC
Poggio


Contact

Vlijmen, Nederland
hallo@motzo.nl
Instagram

motzo-character
SURPLACE TUSSEN KOERS EN DESIGN —SURPLACE TUSSEN KOERS EN DESIGN —SURPLACE TUSSEN KOERS EN DESIGN —